Morotsgranola
Idag gjorde jag en jättegod morotsgranola med kanel.
Morotsgranola
3.5 dl havregryn
0.5 dl solrosfrön
25 g flagad mandel
1 dl valnötter
1 dl äppelmos
2-3 msk vatten
1 stor morot, riven
8 st dadlar
1,5 msk kokosolja
1 msk kanel
0.5 tsk vaniljsocker
- Riv moroten, bred ut på en plåt med bakåltspapper.
- Skiva dadlarna tunt och speid ut dom på plåten.
- Sätt på ugnen på 200 g.
- Ställ in plåten med morötterna och dadlarna medans ugnen blir varm.
- Hacka valnötterna i mindre bitar.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Smält kokosoljan (försiktigt!!) och blanda med äppelmos och vatten, häll på de torra ingredienserna och blanda runt tills allt är fuktigt.
- Ta ut plåten och häll över morötterna och dadlarna till de andra ingredienserna. Blanda allt.
- Häll ut allt på plåten och sprid ut till ett tunt lager.
- Ställ in i ugnen (ändra vid möjlighet ugnen till 175 grader med varmluft)
- Öppna luckan ibland och rör runt i granolan.
- Ta ut när det fått lite färg och är krispigt torrt.
- Låt granolan svalna helt på plåten. Förvara i en lufttät burk.
- Avnjut tillsammans med kvarg/yoghurt och eventuellt lite honung.