Jordgubbar

Publicerad 2013-07-14 14:48:27 i Mat,

Efter en lunch bestående av fullkornspannkakor och färska jordgubbar började jag och mamma ta hand om resten av alla jordgubbar min familj plockade i förmiddags. Passerat, torkar och styckfryst.

Jordgubbar tycker jag är det allra godaste bäret. Nyttigt är det också!

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G JORDGUBBAR:

Energi: 172 kJ
Energi: 41 kcal
Protein: 1 g
Fett: 0,2 g
Mättade fettsyror: 0 g
Kolhydrater: 8 g
Fibrer: 2 g
C-vitamin: 61 mg
D-vitamin: 0 mcg
Folat: 86 mcg
Järn: 0,3 mg
Zink: 0,2 mg
Kalcium: 18 mg

Taget från livsmedelsverket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Follow on Bloglovin Matbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela