Morotskaka
Bakade en morotskaka idag, men ingen vanlig morotskaka, utan en lite nyttigare. Grundreceptet hittade jag hos Fitspooration, men gjorde om det lite och resultatet blev sjuk gott.
Här kommer receptet:
Här kommer receptet:
Kakan:
3 dl grahamsmjöl
2 dl fiberhavregryn
1 msk stevia
1.5 tsk kanel
1.5 tsk bikarbonat
0.5 msk vaniljsocker (kan uteslutas)
2 ägg
1 dl flytande honung
1 dl kvarg eller yoghurt
0.5 dl olja
4 dl storrivna morötter
margarin till formen
Riv morötterna.
Sätt på ugnen, 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser
Vispa ägg och honung och tillsätt sen kvarg/yoghurt och olja, vispa ihop.
Blanda ner mjölblandningen och morötterna och rör om med slickepott.
Ha margarin i formen.
Kleta i smeten (den blir ganska tjock) och bred ut till ett jämt lager.
Grädda i ugnen i 20-25 minuter (beroende på ugn).
Ta ut och låt svalna innan toppingen breds på.
Topping:
120 g philadelphiaost
25 g riven vit choklad
3 tsk florsocker
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå kallt tills den ska bredas över kakan. Toppa med lite rivna morötter.