Raw food - efterrätt

Publicerad 2014-04-25 21:24:48 i Recept,

Hypeat just nu är ju Raw-food och gärna att man ska få Raw-food så nära lagade rätter som möjligt. 

Idag testade jag att göra nån form at Paj med jordgubbar. Hann knappt ta kort på den innan den va uppäten! Supergod! Chokladkola-aktig botten och sötsyrliga jordgubbar. Kombon slår mycket! 

Recept på den kommer häääär: 

Pajbotten (jag gjorde även ett lock):
100 g naturella cashewnötter
8-10 st dadlar
1 tsk kakao
ev. 1 mak linfrön

Lägg cashewnötterna i blöt i minst 1.5 timme. 
Häll av vattnet och mixa nötterna med dadlar till en kletig deg. 
Tillsätt kakaon och ev. linfrön och mixa en stund till. 
Jag hade linfrön i för att få lite tuggmotstånd. 

Tryck ut ca. hälften av degen i en portionspajform. 
Ställ in i kylen i ca. 10 minuter. 
Fyll upp formen med tunt skivade jordgubbar. 

Antingen kan man göra ett lock på pajen eller så rullar man resten av degen till små bollar. Perfekt för energipåfyllning. 

En dålig bild jag tog i farten mellan tuggorna haha. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Follow on Bloglovin Matbloggstoppen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela