Hyfsat nyttiga ris-plättar
Vi hade massa överblivet kokt ris från igår när vi åt mat. Så idag när jag skulle göra något att äta till kvällsmat googlade jag på vad man kunde göra med riset förutom att bara värma det igen och äta med något till. Hittade på flera ställen pannkaksrecept med ris i så bestämde mig för att prova. Men hatar att följa recept så jag hittade på ett eget.
Fluffiga ris-plättar
ca 2 dl kokt kallt ris
1 dl mjölk
1 ägg
1 krm vaniljpulver
0,5 msk sötning (jag körde med socker)
1 msk mjöl (jag hade vetemjöl)
ev. lite salt (beroende på hur salt riset är)
Mixa alla ingredienser med en stavmixer/mixer till en hyfsad slät smet. Det gör inget om det är bitar kvar av riset. Låt stå en stund.
Stek i en torr teflonpanna och servera på en gång till exempel med lite hallon.
YUMMIE!