Dygnet borde ha 100 timmar

Publicerad 2013-10-23 14:14:10 i Allmänt, Träning,

Igår jobbade jag inte efter skolan. Så passade på att åka till gymmet. Det blir inte ofta nu för tiden. Men gymmet finns ju kvar fast jag jobbar och prioriterar sömnen före träningen. För om jag inte valde att sova skulle allt bli skit haha. 





Hektiskt

Publicerad 2013-10-14 09:08:00 i Allmänt, Träning,

Dom två senaste veckorna har jag jobbat nästan varje dag efter skolan och även lördagar. Nu i början blir det mycket prio på skolan och jobbet så har knappt tränat någonting alls. 
 
Längtar tills jag börjat jobba efter schema och kan planera min vardag lite mer. 
 
Igår var jag iallafall ledig och hann med att gå ut och gå. Långt blev det och länge va jag ute, fast det berodde dock på att jag träffade Isabelle efter halva vägen, så vi atog och pratade väldigt länge. 
 



Bra eller dåligt?

Publicerad 2013-10-08 20:22:11 i Träning,

Var på gymmet förut, tillsammans med hela Sveriges befolkning. Fullt med folk, varmt och upptagna maskiner. Längesen jag va på gymmet när det va så mycket folk. 

Körde iallafall ben och rumpa. Passet började bra, fick kontakt i musklerna i en maskin som jag inte fått det i förut, men har fortsatt att köra den ändå varje gång för att testa olika utföranden tills jag hittar rätt. Idag var den dagen. Weho! :D 
Men sen gick det bara utför, avslutade tillochmed tidigare än vad jag tänkt bara för att alla övningar bara sket sig. Jaja, alla dagar är inte bra dagar. 

Typiskt nog va min favoritmaskin, benpressen, upptagen HEELA tiden. Var alltid mitt i ett set i någon annan maskin när den blev ledig i 2 sekunder innan nästa person kom. Så skippade den helt. 

Inga bilder tog jag heller haha, vart så irriterad när det inte gick bra.



Kvällstankar - bakning

Publicerad 2013-10-07 22:22:00 i Allmänt, Mat,

Förutom att träna har jag två andra favoritintressen; fota och baka. Hade varit rik om jag fått en tia för varje gång någon frågat/sagt nått i stil med "Hur klarar du dig att inte äta av det du bakar?" eller "Du som bakar hela tiden borde rulla fram". Men nu ska jag förklara detta: 
 
Jag älskar att baka! Det betyder faktiskt inte att jag behöver äta precis allt det jag har bakat, eller hur? Jag kan baka något utan att ens smaka på resultatet. Inga problem. Det handlar faktiskt inte bara om självdisiplin utan det faktum att jag tycker inte det är tillräckligt gott. Då är det värre med t.ex. smet etc. Det däremot har jag svårare för. För smeten är oftast godare än resultatet tycker jag.
 
Nu betyder inte det att jag häller i mig smet, men smakar det gör jag. Och om jag då smakar på smeten ser jag ingen anledning till att trycka i mig den där färdiga cupcaken till exempel. Men självklart hör jag det ibland också.
 
Sen är jag lyckligt lottad när det gäller "provsmakare", många i min närhet älskar när jag bakar och ger till dom. Jag med, av flera orsaker, dels för att då kan jag inte få en knäpp och bara äta upp allt jag bakat utan det ligger i mina nära och käras magar ;) men även för att jag lever på leendet och dom tindrande ögonen folk ger mig när dom hör att jag har bakat eller smakat på något av det. Det är det bästa, jag lovar.
 
Hittade en bild, innan jag startade den här bloggen som på skämt passar väldigt bra in i det här sammanhanget. Den har en plats i min header men här kommer den igen: 
 


Mage, rygg och god mat

Publicerad 2013-10-06 19:18:21 i Mat, Träning,

Åkte till gymmet idag på förmiddagen och körde ett ordentligt mage och rygg-pass. Härligt! 

Tog inga bilder när jag va där, så här kommer en bild på min och mammas lunch från idag: Fullkornscouscous med stekta grönsaker (Haricot verts, paprika, sojabönor, tomater och purjolök) och keso. Supergott. 




Nu sitter jag och äter kvarg blandat med varma blåbär, lite stevia och finn crisp. Så gott! 

Promenad med Majsan

Publicerad 2013-10-03 23:56:56 i Mat, Träning,

Fick bli en promenad ikväll med, denna gång tillsammans med Maja. Kul att ha nån att gå och babbla med hela vägen. :D 

Tog sock inte nya skorn för ville inte riskera att gå skavsår. Skavsåren stog Maja för istället, stackarn. 


Fyllde på kroppen efter promenaden med en tallrik havregrynsgröt med äggvita i och med smak av äpple och kanel. Mormor och morfar gav mig massa torkade äppelskivor idag så krossade några och hade i gröten. Toppade med äppelmos och mer skivor. Mums! 



Nykomlingar till familjen

Publicerad 2013-10-03 17:16:38 i Allmänt,

Köpte nya skor idag. Nike Air Pegasus 30. Supersköna och bra pris. Det enda positiva med att ha små fötter, man kan hitta skor med mycket bättre pris. 649 kostade dom här. 

Kommer framför allt använda dom på jobbet men kanske till någon promenad någon gång. 






Kyligt

Publicerad 2013-10-02 21:05:10 i Mat, Träning,

Slutade tidigare från jobbet idag så passade på att gå en lång, snabb promenad. Har dock inte vant mig med att det har blivit så sjukt kallt så fick springa mig varm lite då och då. 

Kom hem och gjorde en liten cirkelträning för hela kroppen och nu sitter jag och äter mat. Bästa målet på dagen (förutom frukost) måste ändå vara det man äter efter ett hårt träningspass. Love it! 






Stå på pilatesboll

Publicerad 2013-10-01 10:00:42 i Allmänt, Träning,

Har insett att jag inte kommer kunna uppfylla mitt mål med pilatesbollen. Dels för att jag inte har lagt så mycket tid på att träna utan prioriterat annat men mest på grund av att jag han insett att jag valt helt fel årstid för att sätta ett sånt här mål. 

Det krävs enorma mängder balans för att kunna utföra något sånt här, tilms man fått den balansen krävs träning som i vissa fall kan innebära en del fara. Pilatesbollen glider extremt lätt undan när man ska försöka ställa sig på den. Även med hjälp att hålla om den har jag insett hur svårt det är. 

Eftersom bollen lätt glider undan är det bäst att göra det ute på gräsmattan där inga hårda kanter från bord, stolar, soffor ja all slags inredning kan skada en. Men nu på hösten är gräsmattan väldigt kall och blöt konstan vilket försvårar uppgiften ännu mer. 

Så detta mål kommer jag skjuta på tills sista juli 2014. Låter kanske långt borta men jag tror jag behöver en torr varm somrig gräsmatta för att lära mig det här ;) 
Follow on Bloglovin Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela