Crunches

Publicerad 2016-05-31 22:21:36 i Allmänt, Träning,

Idag när jag kom hem från jobbet körde jag och Marcus lite träning i vardagsrummet. Vi latjade mest runt och kollade lite vad vi klarar av i vissa övningar. Typ att testa olika vinklar på armarna i armhävningar osv. 

Annars körde jag:

Crunches 
Rygglyft
Armhävningar
Sumosquats
Squats
Crunches igen
Russian Twist 
Tricep push down 

Sen avslutade jag med lite yoga där jag gjorde alla resterande poser i #mayibeginyoga2016
Det har varit ganska mycket fusk nu i slutet, så hade väl ca 10 poser att ta igen. Men det blir så när man stressar runt hela dagarna och det enda man gör är typ att äta, jobba och sova känns det som. 

Warrior 1 - vid Elins stuga får några veckor sen 


Gårdagens pole

Publicerad 2016-05-30 22:44:06 i Träning,

Igår va jag på min pole dance träning. Det va såå roligt men sjukt jobbigt! Idag har jag träningvärk i nerdre delen av magen att det stramar varje gång jag andas med magen haha. 

Vi gjorde lite kombos för att vi ska hinna lära oss så mkt som möjligt på dom här 4 tillfällena. 

Alla olika moves har massa namn som man typ måste lära sig och det är inte så att dom heter ett ord utan 1 snurr tillexempel heter "dip and lift spin" en annan heter "fire man cross ankle" osv. 

Lär ta ett tag innan jag lär mig vad dom heter haha. 


När jag kom hem provade jag mina nya pole-shorts och gick runt i lägenheten och flexade magen och dansade fuldans haha + tog massa snaps till folk på mina "abs". 

Godmorgon avocadohummus

Publicerad 2016-05-22 09:45:06 i Mat, Recept, Träning,

Min söndagsmorgon började relativt tidigt med tvättid vid 8.00. Så då passade jag på att göra yoga medan första omgången tvätt var inne. Gjorde de dagar jag missat i #mayibeginyoga2016 och en massa annat. 

Ikväll laddar jag om för mitt första riktiga pole dance-pass. Är såå taggad!! 

Gårdagens kvällsmat! Stor hjärtögonsmiley! 

Det grönaktiga längstfram är en avocadohummus med citron och persilja som jag gjorde igår efter att ha blivit insiprerad på jobbet av en liknande röra som min chef gjorde. 
Jag gjorde på halva paketet kikärtor och så rostade jag resterande i ugnen med salt, chillipulver och citronpeppar
Men här kommer mitt recept: 

1 liten sats: 

130 g avocado (jag körde på fryst) 
0,5 litet tetra med kikärtor 
2 tsk fryst persilja
1-2 msk olivolja
1,5 msk citronsaft
salt 
peppar

Tina eventuellt avocadon. 
Häll av kikärtorna och skölj dom. 
mixa ihop allt och smaka av med mer salt, peppar och citronsaft. 

Klart! Mums! 

Till frukost idag körde jag röran på ett rostat bröd och keso på! Yummie! 


VÅRRUSET 2016

Publicerad 2016-05-19 22:03:21 i Träning,

Jag och ett gäng kompisar bildade ett lag för vårruset iår. Team Unicorn Farts! (hahah) 

Jag har ju ändå i några veckor försökt att börja springa mer och mer för att träna till Vårruset,men i tisdags vaknade jag upp med halsont... Jag kände bara "nu är det kört, kommer inte kunna vara med" 
Igår hade jag också ont i halsen men idag kändes det mer täppt i bihålorna fast inte så supermycket. 

Så jag tänkte att jag iallafall kan gå runt. 
Men väl där kände jag mig ganska pigg och när loppet startade var det så många som va sega så jag började jogga förbi dom, fick flow och fortsatte. Så kan nog räkna på min ena hand hur många gånger jag stannade och gick. Min sluttid blev 36.57 men då är det säkert 2 min med av långsam trängsel haha. Så jag är väldigt nöjd med det! Personbästa någonsin! 

Nu ska jag duscha och SOVA! Godnatt 








Söndagen och måndagens träning

Publicerad 2016-05-17 07:37:16 i Träning,

I söndags var jag hos mamma o pappa, så tog med mig Hennie ut på en löptur/PW när jag kom tillbaka gjorde jag yoga på altanen och visade mamma mina framsteg. 

Igår kom Amanda hem till mig och vi tog en löptur/PW och när vi kom hem igen gjorde vi yoga och hon visade mig några nya övningar. 

Invigde då även min nya yogamatta jag köpte igår. Kände att det va dags att uppgradera sig lite till en full-lång matta som är lite tunnare. Den andra jag har är så väldans tjock. 



Gårdagens träning

Publicerad 2016-05-11 08:20:43 i Träning,

Igår åkte jag till Elin efter jobbet och så åkte vi bort till Alsters herrgård och gick en promenad med Ella. 

När vi kom hem igen till hennes stuga gjorde vi yoga på bryggan och sen åt vi sallad som jag tog med från jobbet. 

Senare när jag åkte hem till Marcus så hade han precis tränat så han ville också göra yoga, så då va det baa att köra igen. Så igår hann jag med promenad och två kortare yogapass.



 

Ridning

Publicerad 2016-05-09 22:16:57 i Träning,

Idag stog ridning på träningsschemat och det gick riktigt bra. Lär ha träningsvärk imorgon men det va det så värt! Red Tabita, vilket va väldigt länge sen. 

När jag kom hem kombinerade jag lite yoga med Game of Thrones-tittande mest i syftet att strecha ut kroppen lite efter ridningen. 



Jag älskar yoga!

Publicerad 2016-05-08 11:35:58 i Recept, Träning,

Yoga är nog den bäst upptäckten jag någonsin gjort! Så skönt, så kul och man får både kropsskontroll och styrka blandat med inre lugn. 

Idag började jag min morgon med att slänga ihop ett fröbröd som jag fick med i min healthybox för ett tag sen. Sen gjorde jag en avocadomacka med cream cheese och en smoothie och satte mig på balkongen i solen och åt frukost. Sen efter frukosten gjorde jag 45 min yoga. Fokuserade på lugn och benstyrka. 

Smoothie-recept:
1 litet glas 

1 dl frusen mango
1,5 dl äppeljuice
1/4 avocado
2 krm vetegräspulver 

Mixa allt med stavmixer tills den blir slät. Mums! 

Provade att göra en avocado-ros innan jag la avocadon på mackan och i smoothien. För att vara första försöket gick det rätt bra ;) 


En grön frukost


Löprunda med Hennie

Publicerad 2016-05-04 23:00:25 i Träning,

Idag åkte jag hem till mamma o pappa och tog med mig Hennie ut på en löprunda. Haha fake it til u make it -läge med "löprunda", jag joggade och powerwalkade om vartannat, fast sprang ändå eätt mkt för att vara mig. Vill vänja kroppen vid mer o mer springning nu innan vårruset om TVÅ veckor!! :O 

Superfint väder och sällskap av världens bästa hund = superrunda! 👍🏼 
Efter det blev det lite yoga (med dagens yogachallenge) och en snabb dusch innan middag inne hos Maja. 





Styrkebanan på skutberget

Publicerad 2016-05-03 20:54:03 i Träning,

Idag hämtade Bettan mig efter jobbet och så åkte vi ut till skutberget och körde styrkebanan. Gick jättebra den här gången med! Det är roligt! 

Sen avslutade vi med lite yoga i gräset brevid parkeringen, mest för att jag skulle visa henne några olika poser men också för att jag skulle göra dag 3 på min challenge. Som idag va en chaturanga. Skitsvårt att hålla still den, lättare att göra ett flow från planka till den till kobran. Så det blev lite både och. Va så klart tvungen att testa att hålla still den, vilket gick sådär. 



Tantjympa

Publicerad 2016-05-02 19:42:14 i Träning,

Idag va jag med på ett jympa bas-pass på friskis = ett tant-jympapass haha. Jag sänkte medelålder med sisådär 20 år ;) 

Men det va ganska roligt ändå, dock har jag sämst kordination i världen så tog helt fel ben eller arm hela tiden typ ;) 

När jag kom hem körde jag lite yoga, mest för att få med dagens #mayibeginyoga2016-pose vilken va plankan. Så körde en kvart yoga typ där jag gjorde plankan 3-4 gånger. 

Jag känner verkligen att jag bärjar bli vigare vilket är väldigt roligt! 




May I begin yoga 2016

Publicerad 2016-05-01 20:29:08 i Allmänt,

Idag är det maj och jag ska försöka köra en yogachallenge som två yogis jag följer på instagram har. #mayibeginyoga2016 heter den och betyder att man ska utföra en yogapose varje dag. Idag var posen downward facing dog om man ska skriva ut hela engelska namnet. Down dog annars kallad. 

Detta är en av dom poserna som jag klarar av, fast jag klarar inte av den helt eftersom jag är stel i mina baksidor på benen. Men det är något jag tränar på varje yogapass och jag har blivit såå mycket bättre bara på dom 2 senaste månaderna. 




May I begin yoga 2016

Publicerad 2016-05-01 20:29:08 i Allmänt,

Idag är det maj och jag ska försöka köra en yogachallenge som två yogis jag följer på instagram har. #mayibeginyoga2016 heter den och betyder att man ska utföra en yogapose varje dag. Idag var posen downward facing dog om man ska skriva ut hela engelska namnet. Down dog annars kallad. 

Detta är en av dom poserna som jag klarar av, fast jag klarar inte av den helt eftersom jag är stel i mina baksidor på benen. Men det är något jag tränar på varje yogapass och jag har blivit såå mycket bättre bara på dom 2 senaste månaderna. 




Follow on Bloglovin Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela