Höft och spagat-stretch

Publicerad 2017-01-31 22:09:31 i Hemmaträning, Träning, Yoga,

Idag blev det endast lite stretchning nu på kvällen. Har hittat ett instagramkonto med massa bra stretchvideos. Dom har en "challenge" just nu med videos om stretchning för att kunna gå ner i spagat. 

Så ikväll gjorde jag alla de första 8 dagarna i ett kör haha ;) 

Värmde upp lite innan genom att träna in några nya uppvärmningslåtar jag har kommit på. Men dom är lite spec bra än haha. 


Cross Knee Release

Publicerad 2017-01-31 13:55:30 i Pole Dance, Träning,

Igår på Pole Dancen fick vi göra en Cross Knee Release. Det va jätte roligt att se vilken skillnad det va på min kropp och framförallt mina magmuskler, när jag gjorde den igår jämfört med när vi fick testa den sista gången på nybörjarkursen i våras. Då tog jag mig inte upp själv tillbaka upp på stången. Men det gjorde jag igår! YEY! 




PW med Elin

Publicerad 2017-01-29 21:51:42 i Kondition, Träning,

Idag på förmiddagen gick jag och Elin en PW. Det va lite rått och blåsigt ute men ändå väldigt skönt och en behaglig temepratur. 


Elin visade mig en ny runda som va ca 5,5-6 km. Vi skulle mäta men min telefon dog när vi hade ca 1,5 km kvar haha. 


Spontanyoga

Publicerad 2017-01-28 22:29:35 i Träning, Yoga,

Idag blev det en spontan middagsdate med Elin och mitt i allt körde vi ett spontant yogapass. Tända ljus, lugn musik och djupa andetag sida vid sida. Bästa på hela kvällen! 



Polemåndag och Poleonsdag

Publicerad 2017-01-27 06:28:11 i Pole Dance, Träning,

Har glömt bort att skriva om veckans pass. 


I måndags va det pole som gällde. Vi fick lära oss Juliettespin, carousel fang sping, shoulder roll, pole squats m.m. När vi skulle göra shoulder roll så råkade jag hamna fel och hann inte korrigera det så sträckte min nacke. Inte så roligt men det gick ändå bra. 

I onsdags var jag och Bettan på öppen träning. Så då fick jag chans att träna mer på sakerna vi lärde oss i måndags. Superbra! Strechade även ordentligt i ca 25 min efteråt. 


Yoga Energy

Publicerad 2017-01-19 21:00:45 i Träning, Yoga,

Idag hade jag bokat in mig på ett yoga energy-pass på Friskis. Åkte dit tidigare och gick en PW på 2 km med 5% lutning. Sen gjorde jag även rörlighetsövningar för axlarna. 


Väl på passet hade jag jättesvårt att hitta fokus. Gick inge bra på hela passet. Menmen, det gick ändå helt okej. Kunde gått bättre ;) 

Nu väntar 30 min på bussen innan jag är hemma i duschen. 


Poledanceglädje

Publicerad 2017-01-16 23:37:17 i Pole Dance, Träning,

Ikväll va det dags för pole dance igen. Vi hade en vikarie. Vi fick klättra ganska mycket och göra mycket styrkeövningar. Lär ha träningsvärk imorn haha. 



"Vi går ner till sjön"

Publicerad 2017-01-16 06:32:30 i Kondition, Träning,

Igår skulle jag och mamma gå ut och gå och då ville mamma att vi skulle gå ner till sjön. Har aldrig gått där själv så tänkte att det kunde vara kul att se sig om där. Men det va lättare sagt än gjort. Vi trodde det vara skulle ligga nån km från universitetet, istället låg det 3 km in i skogen. Vilket kändes superlångt när vi inte hade en aning om vägen haha. 


Så vi gick där, längre och längre och till slut hittade vi sjön, men då villafe vi bort oss när vi skulle hitta en annan väg tillbaka, så vi gick nästan ett helt varv på en liten travbana. 

Väl hemma igen efter 1 h och 25 min så va vi supertrötta och hungriga haha. Men skönt att va ute på en långpromenad fast det va kallt. 



Ikväll blir det pole dance, som jag har längtat! 

Tabata-style och yoga

Publicerad 2017-01-12 20:17:20 i Hemmaträning, Träning, Yoga,

Idag när jag kom hem från jobbet bytte jag om till träningskläder och tog fram yogamattan och gummiband m.m. 


Körde små cirkelträningar á la tabata -style för att få upp pulsen. 

Cirkel 1:

- Crunches
- Hip thrust
- Armhävningar
utan vila

x3 med 15 sek vila

Cirkel 2:

- Squats med kick
- Buttkillers
- Triceps push down
utan vila

x3 med 15 sek vila mellan

Cirkel 3:

- Sidogång med gummiband x20
- Jumping jacks x30

x2 

Sen strechade jag lite och sen övergick jag till yoga. 

Gjorde en standardflow med fokus på down ward dog. 



Skitig spegel och en mopp i bakgrunden. Idag blev det en somrig träningsoutfit. 

Nivå 2

Publicerad 2017-01-10 06:56:26 i Pole Dance, Träning,

Igår hade jag första poleträningen för iår. Så roligt att vara igång igen! 


Nu har jag och Elin gått upp 1 nivå vilket är kul. Så nu går vi nivå 2. Vi har även en ny instruktör och hon verkar jättebra.  

Så igår fick vi va lite klätterapor och lära oss grunderna till klättring. Vilka jag redan kunde, men då kan man teknikträna och få upp ännu mer styrka.

Sen dick vi även göra en liten combo   som innehöll först en dip and lift, men instället för att kroka fast benet ska man göra en low handed piruette och svänga ut jättemycket med ytterbenet för att sen göra typ en omvänd stagspin 1 varv och sen komma ihop med fötterna igen. Den va lätt åt ena hållet, men lite svår åt andra haha. 


Träning under jul/nyårsdagarna

Publicerad 2017-01-05 18:47:20 i Träning,

Under jul och nyår har det inte blivit så värst mycket träning. Var sjuk innan jul och hade ingen träningslust efter det. 


En promenad har det blivit och en pole dance-träning. 


Och idag tränade jag hemma på vardagsrumsgolvet. Det blev en härlig blandning av lite allt möjligt, men fokus på rumpa, mage och rörlighet i axlarna. Gummiband ska bli min nya träningskompis. 

Har börjat göra en axelövning när man använder gummiband eller typ ett kvastskaft till att skapa rörlighet i axlarna. Man håller den framför sig med raka armar, till en början bredare än axelbrett för att senare kunna minska lite i taget. Sen för man armarna bakom sig, fortfarande helt raka. 


Follow on Bloglovin Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela