Söndagamorgon helt i min stil

Publicerad 2016-02-28 20:26:58 i Mat, Träning,

Imorse vaknade jag ganska tidigt men kunde inte somna om. Låg och deog mig en timme sen gick jag upp och tog fram yogamattan. Körde min vanliga yogarutin och efter det gjorde jag mig en god och nyttig frukost. 




Äggröra med avocado och tomat. MUMS!

PW

Publicerad 2016-02-25 20:20:16 i Träning,

Tog en PW idag efter jobbet. Gick en ganska lagom sträcka på lite över 4 km med ett bra tempo. 

Kom hem och strechade lite men fick avbryta för började blöda näsblod.... Hade tänkt göra yoga också men tänkte att det är bättre att vila när man blöder näsblod. 



Hyfsat nyttiga ris-plättar

Publicerad 2016-02-25 19:58:51 i Mat, Recept,

Vi hade massa överblivet kokt ris från igår när vi åt mat. Så idag när jag skulle göra något att äta till kvällsmat googlade jag på vad man kunde göra med riset förutom att bara värma det igen och äta med något till. Hittade på flera ställen pannkaksrecept med ris i så bestämde mig för att prova. Men hatar att följa recept så jag hittade på ett eget. 

Fluffiga ris-plättar

ca 2 dl kokt kallt ris
1 dl mjölk
1 ägg 
1 krm vaniljpulver
0,5 msk sötning (jag körde med socker)
1 msk mjöl (jag hade vetemjöl)
ev. lite salt (beroende på hur salt riset är)

Mixa alla ingredienser med en stavmixer/mixer till en hyfsad slät smet. Det gör inget om det är bitar kvar av riset. Låt stå en stund.
Stek i en torr teflonpanna och servera på en gång till exempel med lite hallon. 

YUMMIE!



Ridning

Publicerad 2016-02-22 23:29:27 i Allmänt, Träning,

Idag blev min träning ett pass uppe på hästryggen. Åh va jag älskar att rida! Men lär ha träningsvärk och ryggont imorgon men det är det värt!! 



Solig promenad

Publicerad 2016-02-21 16:23:51 i Träning,

Idag har jag både gjort yoga i 20 min och gått en promenad med Bettan i solen. Så skönt! 

Gjorde några "nya" övningar idag som jag inte alltid har med men som jag ändå gjort några gånger. Det gäller att variera sig :) 

Vår promenad blev 4,5 km vilket kändes ganska lagom när vi båda hade huvudvärk. Men det va soligt och fins så det va riktigt skönt!




Ny inspiration till min yoga

Publicerad 2016-02-20 11:07:25 i Träning,

Imorse bär jag låg i sängen och hafe tråkigt men inte kunde sova mer så gick jag in på Tumblr för att kolla yoga-inspiration. Hittade några nya poser som jag blev tvungen att testa på en gång! Så gick upp, gjorde 25 min yoga (ned mina nya poser) och sen åt jag frukost. Så borde varje morgon starta!! 

Är fortfarande fruktansvärt stel vilket gjorde att jag fick göra det västa av situationen i vissa poser - men drt kommer. Övning ger färdighet.

Vardagsmotion + Nya övningar

Publicerad 2016-02-17 20:41:13 i Träning,

Idag har jag fått relativt mycket vardagsmotion. Vi va på promenad på jobbet med alla barnen så då gick vi och drog vagnar, varav jag drog en stor buss-vagn. Tungt? Ja ;) 

Sen på rasten gick jag bort till ICA och köpte lunch och tillbaka igen. 

Nu på kvällen har jag även gjort 20 min yoga och idag la jag till några nya övningar, en av dom va så "skön" att stå i att jag stog säkert 2-3 minuter och bara blundade, andades och mådde gött haha. Annars vart det mest avslappningsyoga och när jag var klar va jag helt dåsig i kroppen haha. Så skönt! 


Cirkelträning + yoga

Publicerad 2016-02-16 21:44:33 i Träning,

Nu på kvällen satte jag och Marcus ihop en cirkelträning som vi gjorde och jag insåg än en gång vad otränad jag är haha.

Här är den: 

Uppvärmning:
- Hopprep 45 sek
- Jumping Jacks 45 sek 

x3 

Cirkel: 
- Squats med spark
- Armhävningar
- Leg crunches
- Bulgariska utfall
- Rygglyft med rotation
- Sumosquats
- Triceps push down
- Plankan

x3 
(dock hann vi bara med 2 st idag för Mackan skulle iväg) 

Så när Marcus hade åkt så gjorde jag yoga istället haha. Älskar yoga och önskar att jag va bättre på det! Ska komma iväg på ett riktigt yogapass SNART! NU! typ hahaha 




Follow on Bloglovin Matbloggstoppen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela